Sista

Tyskan visade sig heta Marie och gissa vad: Hon hade en adapter som passade! Ha, ha!

Forrutom henne fick jag kontakt med en massa andra manniskor igar.

Efter middagen gick jag till biblioteket for att lasa lite... Men dar satt en liten flicka i hornet och lekte med klossar och fragade om jag ville leka en stund med henne. Ja, lite for latt att komma bort fran "Treasure Island" ibland...

Flickan hette Teresa, var en glad sexaring med guldlockar och nagot skelogd. Och hon alskade att leka tiger. Garna en tiger som dog... Hur tigern dog varierade nagot, men oftast var hon skjuten eller forgiftad. Det var kul en stund... Men hennes mamma dok inte upp pa 2,5 timmar! Och jag kunde ju inte bara lamna henne! Maste erkanna att det var lite svart da Teresa borjade anfalla andra turister... Och jag fick vid frukostbordet i morse hora att da faktiskt trodde att jag var Teresas riktiga mamma. Jisses!

Jag hade en extremt trevlig frukost i morse, da jag faktiskt inte satt ensam vid bodet, utan tillsammans med tva skottar och tva tyskar. Jag fick hamta om te flera ganger, da vi inte kunde sluta prata.

Jag anvande formiddagen till att skriva och sedan drog jag och Marie ivag till det andra slottet. Det var ett rikigt prinsesslott! Paminde om slottet som ar med pa Disney-loggan. Fin-fint! Med en extremt vacker tradgard ocksa. Och en falkuppvisning. Det var en fin dag.

Jag avslutade med att skriva lite till och nu ar det nog dags for sangen. jag ska med taget redan vad 06:45 imorgon bitti.

Nattkram!

Skrivande och fejkstsatyer

Igarkvall lossnade skrivandet lite mer. Jag skulle precis ga och lagga mig da orden plotsligt rann ner pa pappret; alldeles sjalvklara!

Sa idag har jag fatt en hel del gjort. Har skrivit till nagra nya kapitel och det kanns som historien verkligen borjar arta sig! Mycket tack vare Mimikry tror jag. Da jag satte lite musik i oronen (varfor har jag inte gjort det tidigare?!) gick allt mycket lattre.

Borjar fundera pa vad jag egentligen ska ta mig for imorgon... Ja, battreiet i datorn racker bara ett par timmar till och de kommer nog ga at ikvall. Det flyttade in en tyska i mitt rum idag och hon pratade om nagon tur till nagot annat slott imorgon. Over dagen. Kanske skulle hanga pa...?

Annars forsoker jag ta mig igenom "Treasure Island". Inte alls spannande egentligen (forlat Ardi...), men om jag ni har kostat pa mig att kopa den borde jag val ocksa ta mig igenom den.

Jag har ocksa konstaterat det ar ytterst fa av statyerna pa slottet som ar akta, de flesta verkar vara av nagon slags porslin(?). Och i brist pa annat lagger jag alldeles for mycket pengar pa internet och te har. Men det finns liksom inget annat att gora. Speciellt inte da forkylningen fortfarande besitter min kropp. Kommer sakert bli frisk lagom tills jag aker hem pa onsdag.

Kram pa er alla!


Skogspromenad runt slottet

Allt kandes battre efter middagen igar. Satte mig med en kopp te i biblioteket och laste de sista sidorna i "Stolthet och fordom". Gick sedan las pa bockerna som stod i hyllorna, hittade "The animal farm". Borjade lasa och lsate sedan tills den ocksa var slut. Plotsligt var klockan elva; dags att sova!

Idag gav jag mig efter frukosten ut pa aventyr i skogarna runt slottet. I efterhand kan jag saga att det nog hade varit bra med en karta... Jag gick inte vilse i alla fall (men det var nog inte jattelangt ifran).

Efter promenad och lunch sa satte jag mig och skrev. Gick okej. Men det kanns som nagot saknas. Vet inte vad. Far kanske lata manuset ga till Elisabet annu en gang innan jag skickar in det till forlagen pa nytt. Nasta gang maste det trots allt vara perfekt!

Har precis tagit en dusch och ska skriva lite till nu innan middagen. Kanske satta mig utomhus och lapa lite sol...

Kramar pa er!

Skottskt lexikon

Svenska = skottska

ja = aiy
mus = mus
hus = hus
barn = bern
kille = laddy
tjej = lassy

Finns manga ord som skottskan och svenska har gemensamt, tro det eller ej.

Sjalv ar jag valdigt fortjust i ordet "lassy". Paminner mig standigt om da Celine brukar roas ig med att kalla mig "lady".


Uttrakad!

Denna dagen har gatt extremt langsamt. Vet inte varfor jag inte kunnat ta mig for saker ordentligt...

Jag har hittat basta platsen nagonsin att sitta och skriva pa; ett rum hogst upp, langst in. Det ar typ ingen som hittar dit, sa jag far verkligen sitta ifred. Jattefin utsikt! Tyvarr kan jag inte riktigt slappan av da jag standigt sneglar pa min battriniva. Tyvarr har slottet ingen adapter, men jag lyckades hitta en turist vars adapter jag kunde fa lana. Rattelse: skotten innanfor disken hittade en turist at mig. Sa nu ligger datorn pa laddning infor morgondagen.

Annars har jag roat mig med att tvatta idag. Helt fasinerad av torktumlaren som inte kunde torka tvatten mer an 6 minuter i taget och som dessutom drivs med gas, sa det stod en STOR laga runt behallaren med mina klader.

Var till och med sa illa idag att jag gjorde upp planer pa att ringa hem till foraldrarna. Men det visdade sig att telefonkorten har var slut. Sjalvklart.

Senaste tva timmarna har jag bara vantat pa att klockan ska bli sju sa jag far ata middag.

Imorgon ska jag forsoka vara lite mer kreativ. Ta en promenad och ta lite kort kanske. De har ett ratt sort bibliotek jag kan utforska... (har snart last ut "Stoolthet och fordom" och behover nagot nytt att roa mig med. Alla andra bocker ar redan lasta) Och sa maste jag ta mer kort pa alla statyer har. Helt fantastiska! Borjar mer och mer tycka om statyer; bade de i marmor och de i brons.

Okej, roa mig en halvtimme till pa internet, sedan middag.

Saknar er dar hemma.
KRAMAR!


Slutdestination: slottet!

Ja, efter tva nattar pa Isle of Sky har jag precis kommit fram till slottet.

Isle of Skye var HELT fantastiskt. Jag tog massa, massa bilder, men ingen av dem gor naturen rattvis. (far lagga upp bilderna nar jag kommer till Jossan och internet inte ar sa jakla dyrt!)

Jag bodde hos Petra och Callum... eller ja, egentligen hos Callums foraldrar da Peter och Callum haller pa att renovera ett hus. Petra ska forsoka starta upp ett cafe ute pa Staffin (dar de bodde). Callum... ja, fanns det nagot den mannen inte gjorde. Han ar polis, brandman, bonde och forrutom att renovera huset har han ocksa engagerat sig i ett projekt dar han tar emot problemungdomar sa de far komma ut i naturen. Goch!

Det hande inte sa mycket medan jag var dar. Vi var mest ute pa promenad och drack te! Jag fick ocksa folja med da Peter, Callum och Callums van Dave skulle grava pram peats (stavas sakert inte sa). Peats ar mark som packats valdigt hart under lang tid och som man graver fram for att sedan anvanda som bransle.

Callums pappa Ian (med de harigast oronen jag sett i hela mitt liv!) var valdigt nyfiken pa Sverige... men jag kande mig ratt dalig da jag inte kande till marken pa bland annat kajaker. Jisses! Sedan forsokte han prata uppvarmning av hus med mig. Mycket markligt.

Petra var oerhort vanligt och det var mest henne jag umgicks med. Henne och den folkskygga skafern Rosie. Hela huset var fullt av djur som Petra och Callum (mest Petra tror jag) raddat fran daliga forhallanden.

Jag lamnade Skye i god tid i morse, men blev fast ute nagonstans vid Loch Ness da en trafikolycka hade intraffat framfor oss pa vagen. Var buss stod stilla i tva timmar. Tydligen hade tre personer komkommit. Ups.

Men nu; antligen pa slottet!

Jag vet inte vad jag ska tycka an. Ar mest bekymrad over att jag luktar illa (maste ta en dusch) och all den feta maten har. Jag haller pa att langta ihjal mig efter frukt! Men skottarna envisas med att servera pommes till ALL mat de serverar. At precis pasta med kycklingsas. Men sa dar, pommes pa talltiken. Ovantat!

Nae, dusch och byta klader. Ta ett varv i slottet ocksa. Det ar sjukt stort!

Hoppas ni har en trevlg midsommar allihopa!

Kramar!

Dum i huvudet i Loch Ness

Fan, fan, fan, fan, fan.
Det har inlagget skriver jag enbart for att jag vill att nagon tycker lite synd om mig just nu...

Jag kom till Loch Ness igar (inget ont i det). At kycklingsoppa pa burk som mest smakade mjol... Ovantat kramig konsistens dock. Det var underbart att satta tanderna i en banan. Vet inte nar jag senast at frukt. Verkar inte vara sa vanligt forekommande har.

Jag tog en langpromenad, vilket var helt underbart! Forsta gangen jag faktikst var ute och gick utan att ha med mig min ryggsack. Ah, vad jag ska ga langa promenader da jag kommer till Carbisdale (slottet).

Och nar jag kom tillbaka till vandrarhemmet (tog manga fina bilder) tankte jag att jag nog borde ladda min mobil. Jag har kopt en san dar fiffig dosa som gar till typ alla kontakuttag i hela varlden. Tyvarr funkade inte den fiffiga dosan. Alls. Fan. Jag borde ha testat den innan jag akte hemmifran. Dumma, dumma, dumma mig.

Men jag tankte hurtigt att "vem behover en mobil?!". Jag ska ut till Skye tva natter (en van till Martin har hus dar ute, sa nu ska jag fa bo i en skottsk familj pa riktigt. Ian och Katie Macdonald. Japp, de heter faktiskt sa. Ha, ha!)och sedan till slottet, sa jag borde klara mig.

Sedan gick jag och lade mig. Vaknade. Och fick direkt panik. Mobilen klarar jag mig utan... men datorn! Jag ar ju for sjutton har i Skottland for att antligen fa klart min roman och hur sjutton ska det ga till om jag inte har nagon dator att skriva pa!? Fan, fan. Dubbelfaan!

Sa nu ber jag till Gud (ja, ni horde ratt. Det finns ingen Gud, men jag tar inga risker alls just nu) att det kommer finnas nagon vanlig skandinavier pa slottet som har en liknande dosa som mig, som faktiskt funkar.

Kanner mig urdum. Pa riktigt.

Maruscka

Kommer ni ihag da jag sa:
"Jag far val dra med mig en karl hem fran Skottland om inte annat!".

Ja... Jag tror Martin har blivit ratt fortjust i mig. Shit. Varfar ar det alltid fel killar som blir fortjusta i mig?

Men han ar en gentleman, sa jag behovde inte forklara att jag inte var intresserad tva ganger.

Kom pa att jag glomt att namna det basta med Martin. Maruscka (stavas sakert inte sa). Hans katt! Vi blav basta vanner genom mitt skosnore. Henne kommer jag verkligen att sakna... Och Martin ocksa pa nagot konstigt satt (inte hans konstiga lagenhet dock). Helgalen, men bara god innerst inne. Martin alltsa.

Imorgon drar jag vidare till Loch Ness. Tankte ta reda pa om det verkligen finns nagot odjur. Eller bara njuta lite av mystiken.

Natt pa er!

Den skottskaste skott av dem alla

Ibland ar det jobbigt att vara morgonmanniska. Tror inte jag haft nagon pojkvan som uppskattat det draget. Det ar ocksa jobbigt da man ar hemma hos en frammande manniska och hans brors fastmo med van sover i rummet bredvid. Farmforallt da den frammande manniskan gatt till jobbet ett par timmar... Jag ville duscha, men hittade ingen lysknapp, sa det fick vanta.

Martin alltsa. Kan man bli mer skotte? Han motte upp mig igar i kilt och knatrumpor; liten och med lappar som ar sa stora att han ser ut att blivit stucken av bi. Han ar trevlig, smagalen och ibland riktigt marklig.

Igar jobbade han pa en festival har i Glasgow. Det var musik, artister och grillade hamburgare. Marin sjalv jobbar pa ett tea house och hade dragit ut sin personal i sommarsolen (japp, brande axlarna) for att erbjuda varma drycker i varmen. Det var trevligt.

Det var dock inte lika trevligt da festivalen var over och vi borjade plocka ihop (ja, jag kunde ju inte bara sta och se pa). Nar vi val var klara var jag sa hungrig att jag inte visste var jag skulle ta vagen. Men efter en hamburgare kandes allt battre.

Da kom nasta grej: Martins lagenhet. Det ar nagot av det markligaste jag sett! Koket ar sa litet att man knappt kan vanda sig dar (men de har lyckats knola in tvattmaskinen dar), toaletten har inget las (men dock rod porrbelysning), Martins madrass ar sa sonderlegad att man nuddar golvet da man ligger pa den (oroa er inte, Martin tog soffan) och golvmattorna ar inte pa nagot satt forankrade i golvet, utan ligger omlott i skarvarna mellan rummen (i koket ar dessutom golvmnattan ihopkorvad som en filt under spisen).

Nar Martin kom hem fran jobbet i morse borjade de stada forradet (som egentligen ar det stortsta rummet i lagenheten. Ser ut som ett garage). Jag fragade om jag kunde hjalpa till (dumma, dumma jag som ska vara sa hjalpsam). Sa jag blav satt pa att diska tva stora grytor som anvandes pa festivalen dagen innan. De var alldeles svarta av sot. Men jag var tvungen att diska dem i duschan (som trots allt inte hade nagot lyse) och inte gar att lasa heller for den delen.

Glasgow ar inte alls som Edinburg. Byggnaderna ar av sten har ocksa, men inte alls fina. Bara smutsiga och valdigt...nergangna.

Jag langtar till att fa dra vidare till Isle of Skye. Men jag har fortfarande inte lyckats boka boende an. Great. Ska ringa dem (dyrt, dyrt, dyrt) efter fem och halla tummarna for att jag far bo dar.

Ikvall ska jag sitta pa Martins tea house och skriva (medan han jobbar). Fixa kabel till kameran ocksa. Typ nu.

Kram!!!

Edinburg

Staden ar otroligt vacker, trots att den ar byggd i en herrans massa sten!

Det har hant mycket sedan jag anlande till Edinburg. Forst hittade jag inte vandrarhemmet jag skulle bo pa. Men en ung skotte (rikigt snygg sadan) kande igen min vilsna blick och kom fram och fragade om jag behovde hjalp. Tva minuter senare (och med inblandandet av annu en person) hittade vi vandrarhemmet.

Efter att dumpat vaskan tog jag en promenad. Egentligen hade jag tankt ga in pa narmsta stalle som serverade mat, men jag kunde inte sluta ga. Det var varmt i luften, pa avstand hordes det skralande pa nagon pub och solnedgangen over staden var fantastisk!

Till slut hamnade jag pa ett litet cafe/pub dar jag bestallade en hallomiburgare (fruktansvart gott) och jobbade med manuset en timme. Fullandat.

Idag har jag bade besokt Edinburgh Castle, The National Art Galleri och The Writers Museum. Slottet var inte mycket att ha tyvarr... for turistigt. Men konstmuseet var fantastiskt! Fastnade lange framfor en tavla av Tatiania och Oberon i "A midsummer night dream". Kommer tyvarr inte ihag vad konstnaren hette... The writers museum var valdigt sott, fullt med bilder och foremal tillhorande skottska forfattare som t ex Robert Stevenson (hoppas jag kommer ihag ratt nu) forfattaren till Skattkammaron.

An sa lange har jag inte pratat med en manniska har (forrutom prsonal av olika slag och tva tanter som ville ha en vagbeskrivning). Ensamheten ar underbar! Trodde aldrig att jag skulle njuta sa mycket av att vara tyst. Ha, ha!
Tyvarr verkar kameran redan slutat fungera... sa jag vet inte om jag kan lova sa mycket bilder nar jag kommer hem. Ska forsoka fa ordning pa den. Promise!

Imorgon drar jag vidare till Glasgow. Lite orolig med tanke pa att jag inte hort nagot fran Martin (som jag ska couchsurfa hos) pa flera dagar. Idag har jag sms:at honom. Haller tummarna!

Och om ni nu undrar: det ar karlar i kilt och sackpipor overallt. Har behover man minsann inte leta for att kanna den skottska andan. Den omsluter en pa alla sidor....

Om några timmar; Skottland

Nu är det dags. Alldeles snart.

De senaste dagarna har varit omvälvande. Onsdagen inte minst. Då packades allt inför Askö, allt inför Skottland och jag förberedde mig mentalt så gott det gick. Blev inte så mycket sömn den natten, men vem behöver sömn. Egentligen?

Igår åkte jag upp till Stockholm. Det var härligt att åka tåg. Alla färger var mycket klarare än vanbligt. Jag minns inte senast när himlen var så blå, björkarnas löv så gröna.

Ikväll tar jag planet över vattnet. Tyvärr kommer nog inte det färden bli alltför anjenäm då jag både åkt på en rejäl förkylning och har mensvärk. Men det gör inget. Om några timmar är jag i Edinburg. Utesluten från den värld jag känner till. Det är ett stort äventyr och jag tycker bara allt känns spännande. Inte ett dugg skrämmande.

Hela världen, här kommer jag!

Va?! Får jag välja?

Jag trodde det här med couchsurfing skulle vara knepigt.. Men jag har redan fått tre erbjudanden om boende i Glasgow. Problemet nu är jag måste välja vilken av dem jag vill bo hos. Hur gör man en sån sak liksom? Alla tre verkar ju väldigt trevliga...

Både SJ och CSN tycker uppenbarligen inte att jag ska komma fram och ställa mina frågor till dem. Suck.

Måste läsa lite artiklar idag. Och springa en sväng. 

Om det bara kunde sluta regna...

Snart Skottland!

Jag är hemma i Småland för att finna lugnet.

Har gjort en lista på allt jag borde göra idag och har redan prickat av en del.

Det är faktiskt bara en vecka kvar innan jag sticker till Skottland (helt otroligt!). Och den första veckan jag är där har jag tänkt att coachsurfa. Känner ni igen begreppet? Man lånar helt enkelt sovplats på någons soffa en natt eller två, gratis!

Jag har suttit hela förmiddagen och sökt tillfälligt boende både i Edinburg och Glasgow. OCH jag har redan fått svar från en herre i Glasgow som tyckte att jag borde komma hem och sova hos honom. Tihihi!

Nu ska jag ringa till CSN och SJ. Sedan lunch.

Pyss!

Men åhhhhh!

Ibland blir jag bara så trött på att andra ska bestämma hur jag mår.

Klassiskt for the win!

Molnen hängde tunga idag och gjorde luften svår att andas. Allt har skett i slow motion.

Men jag slääääpade mig ut till Ringön och införskaffade (äntligen!) min nya bärbara dator. Såhär ser den ut kära släktingar: http://www.inet.se/artikel/1969166/samsung-x420-ja01se-windows-7-premium-32-bit

Sedan blev det trevligt fikande på Villerkulla med Céline, Elisabeth, Hanna och Hannas bror Adam.

Kvällen avslutades med klassisk konsert med Staffan och Staffans moster med sambo. Tacka gudarna för att Johanna bestämde sig för att dra till new York så jag kunde lägga vantarna på hennes biljett!

Jag har nog aldrig lyssnat till klassisk musik live tidigare. Men nu är jag nog fast. Shit va mäktigt!

Vi hörde:

ALFVÉN  Midsommarvaka
CARREÑO  Margeriteña
GINASTERA  Danser ur baletten Estancia
STRAVINSKY  Våroffer
Simón Bolívar Youth Orchestra
Göteborgs Symfoniker
Dirigent: Gustavo Dudamel

UNDERBART! Sedan bjöd de på ett extranummer med sambatakter (?) och till och med lite avklätt.

De var så sjungt många människor på scen samtidigt. Då
Simón Bolívar Youth Orchestra var uppe räknade jag till minst 50 vilonister och 14 kontrabaser. Galet! Staffan var mest fasinerad av att folk spelade harpa.

- Hur kommer man ens på att man ska börja med det instrumentet liksom?

Opera är okej. Klassisk musik är helt fantastiskt!

Förälskad i Emil Jensen; aren't we all?

Japp, det är sommar på riktigt. Bevis:

- Skoskav av de nya sandalerna
- Färg på axlar och fötter
- Igår åt jag glass i solen
- Igår gick jag också hem, barbent, och kände inte av kylan
- Idag har det varit konsert och picnic

Det saknas bara lite mer båtåkande och kanske ett första dopp. Snart.

Jag och Kajsa drog till Picnicfestivalen i Torp idag för att se Emil Jensen uppträda. Jag har kännt mig lite extra förälskad i hela världen i helgen och då en mörkögd skåning går upp på scen kunde det knappats bli bättre. Man borde börja sälja Emil Jensen på burk. En daglig dos vore inte så illa.

Trots att jag imorgon ska upp tidigt och ta mig till skolan för att jobba med mastersarbetet känns det inte som skola. Det känns som jag har sommarlov. På riktigt.

Imorgon blir det förmodligen både Villerkulla-besök och konsert också. Och så kanske jag ska köpa min nya dator(!).

Tänkte nog fortsätta förälska mig lite till under den kommande veckan.

Sommarlov!

Ja, igår hade jag den sista opponeringen på min kurs. Den gick asbra och jag gick därifrån med fyra extra poäng att lägga till mitt tentaresultet!

För att fira hamnade jag och mina klassisar på Bishop arms där vi njöt av kvällssolen och dricka (öl för dem, pepsi för mig). Jag insåg att vissa av dem var sjukt trevliga och till och med sådana som jag skulle kunna tänka mig att umgås med annars också. Får se om vi lyckats dra ihop något mer pubhäng i sommar. Det är trots allt en episk sommar.

Vid halv tolv när Claes kom förbi och hämtade upp mig för en långpromenad. Han lärde mig att äta syrener. Ha, ha!

Klockan var närmare halv två när jag väl störtade i säng. På en vardag?! tänker ni.

Nej. På min första dag på sommarlovet.

Jag har fortfarande tusen saker att göra och kommer deffenetivt inte vara sysslolös. Men Jag känner mig ändå helt lugn.

Det kommer bli en episk sommar...

Ibland känner jag mig som superwomen!

Jag har idag lyckats jobbat 3 timmar och lyckats fixa massa data till mina kära forskare; suttit med grupparbete (Vi har opponering imorgon); haft möte med min coach och shoppat loss timmen innan Nordstan stängde och detta i HÖGKLACKAT!

Har investerat i ett par sandaler och två resehanböcker inför Skottlands-resan (helt sjukt snart åker jag!).

Och en kalender, parfym och en ny hood.

Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te och se på "Greys anatomy". Vissa dagar tror jag faktiskt på riktigt att jag kan få ihop mitt liv.

Typ.

Tjuvlyssnat äger!

Reception i kommunhus, Stockholm

En man ~40 går fram till disken.
Mannen: Hej, jag ska träffa Åsa.
Receptionisten: Och vad heter du?
Mannen: Ingbritt.
Receptionisten: Va?
Mannen: Nej, det kan jag ju inte heta, jag är ju man. Bengt heter jag.


RSS 2.0