Vår, så det så!

Jag och hela Sverige med mig har bestämt att det är vår.

Så jag har tagit på mig vårskor och vårjacka. Och jag fryser inte alls i den kalla vinden!

Aldrig mera Beachgasque!

Det var för jobbig. Det var ALLDELES för jobbig. Och då jag på söndagen (efter att varit uppe i över ett dygn) fick ett sms från pojken där det stod att han skulle till en vän den tiden som jag hade tänkt dyka upp hos honom, då bröt jag ihop. Det har jag inte gjort sedan Christoffer gick bort... Jag gick undan, satte mig i ett hörn och började gråta och hyperventilera. Jag tänkte att "Jag kan lika gärna dö på en gång, så jag slipper må dåligt någon mer gång i mitt liv".

Det krävdes att Gustav höll om mig i en kvart för att jag skulle lugna ner mig. Tur jag har honom att se efter mig ibland. Tack, vännen!

Men nu är helgen över. Och Magnus har åtgärdat sitt lilla klavertramp flera gånger om. Han säger at hans ka bota mina stressymtom denna veckan, då jag mer eller mindre bor hos honom... Jag tror tyvärr att det kommer ta längre tid än så...

Och att min mor har bestämt sig för att säga uppkontakten med mig gör inte att saker känns bättre direkt...

Det är tur jag har Magnus. Han är trots allt en väldigt fast och lugn punkt i mitt liv. Love ya, darling!

Ett slag för hjärtat!

Helgen spenderades i Halmstad på "Hjärtslaget". Hela helgen var jag helt borta. Jag var trött, orkeslös, oengagerad och kände mig som fel person på fel plats. Kanske är det stressen som påverkat mig lite väl mycket senaste tiden...

Fredagen var faktiskt kass. jag kan inte kalla den något annat. Pizza med för lite pålägg och en DJ som sög, hårdare än hårdast. Jag och Kajsa saknade Malin... Det enda roliga var väl när Sticky kläckte ur sig att:

Det skönaste måste vara att ha sex i duschen....och bajsa samtidigt!

Lördagen däremot, då började det ta sig! Efter frukosten vart det lekar där jag nästan höll på att ta mitt lag till final i sLAXmålet... men att få en fisk i fejjan var inte lockande, så jag typ gav upp precis innan finalen...Sorry! Vi käkade pizza på en bättre pizzeria och jag och Kajsa slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till en fantastisk kombination. Lök, tomat, champinjoner, räkor och vitlök. Mumma!!!

Sedan vart det punchbingo (och nej, jag drack inte. jag skrattade åt alla andra istället...eller var stöd menar jag förståss!!!) Och efter det hängde vi med folk fram tills det blev sittning med en oemotståndlig potatisgratäng. Och på kvällen spelade ett coverband, innan DJ:n (en bra en) tog över. Så jag och Kajsa dansade röven av oss. För ni vet väl att alla som inte dansar är våldtäcktsmän...

Natten tillbringades sittandes bredvid Gustav och ha djupa samtal. Det blir alltid djupa samtal då han är full... Ha, ha!

Men då söndagen kom och jag fick återvända hem var det bara med en lättnadskänsla i bröstet. Jag tog bara en snabb dusch innan jag satte mig på pendeln hem till Magnus...Och sedan hade vi den mysigaste kvällen på mycket länge. Jag trodde att jag skulle vara trött och helt borta, men så fort jag hoppade av bussen, så piggnade jag till och höll mig vaken ända tills vi gick till sängs. Kvällen fylldes med mat, film och närhet. Lovely!

Jag bara längtar tills jag på måndag då jag ska skaffa ett nytt busskort, så jag kan ta mig hem till pojken precis när jag känner för.Ja, du vet att jag älskar dig...

Igår började förberedleserna för Beachgasquen på Chalmers. Det kommer vara fullt upp i veckan...Knökafullt!

Tjyss!

Ett glatt dagen-efter-alla-hjärtans på dig!

Gårdagen var precis vad jag behövde!

Jag ringde och grattade pappa och pratade ovanligt länge med honom. Försäljningen av huset går tyvärr inte så bra som de hade väntat sig... Men han hade fått mitt paket hem i brevlådan på förmiddagen och lät rikigt glad över sina presenter.

Jag var på arbetsintervju för ett sommarjobb i Kungsbacka. Kvinnan jag pratade med lät VÄLDIGT glad och positiv och sa att hon skulle höra av sig på måndag. Så nu håller vi tummarna.

Sedan ringde jag till mormor och önskade glad alla hjärtans dag. Hon blev så glad att hon nästan började gråta. Det var kul att berätta att jag klarat tentan för henne. Hon är nog den som varit mest intrresserad över hur det har gått för mig.

Och när jag ändå hade telefonen i handen ringde jag också syrran. Skönt att få prata lite med henne. Hon lät nästan lite avis när jag berättade att jag och Magnus skulle mysa med film och mat.

Väl hemma hos Magnus förberedda jag maten innan han kom hem från jobbet. Det vart till och med trerätters! Och vi hade uppenbarligen tänkt samma sak, då vi båda två (utan varandras vetskap) hade köpt samma glass för denna, kärlekens kväll. Under maten fick Magnus två presenter av mig. Jag ville verkligen att han skulle få något extra, eftersom han står ut med mig då jag är grinig. Speciellt med tanke på hurdan jag varit sista tiden. Känns så oreättvist när min stress går ut över honom. Han vart rikigt glad över samlingsskivan med Cardigans. Och du får tycka vad du vill hjärtat, men jag tror jag gillar det "gamla" Cardigans bättre.

Kvällen avsutades med glassätande i, den fortfarande rena, Ikea-soffan tittandes på "Underbara älskade".

Då vi gick och lade oss kröp han upp bakom mig och vi låg så nära varandra, hud mot hud. Trygghet.

Kärleken är underbar!

Suck...

Åh, vad jag längtar efter en helg då man kan göra ingenting!

Så gör vi ett kort avbrott för reklam!

Idag är temat mat!

Först har jag gjort en fantastisk upptäckt! Jag har hittat ett sätt att tillaga potatis så den fortfarande är god i matlådan dagen efter. Hör och häpna, råstekt potatis smakar alldeles utsökt dagen efter! Hade jag ingen aning om, men nu är jag upplyst och kommer sprida detta bud till världens matlådsätande potatisälskare!

Sedan har jag två tips.

Det första gäller Creme fraich nya, fantastiska smaker!

Creme fraiche äpple, curry och dill var supergod i kycklinggryta. Och snacket går om att den också ska vara fantasikt att blanda i en tomatbaserad Köttfärsås (ungifär en halv burk).
Creme fraich med senap, honung och dragon åts för någon vecka sedan med lövbiff och råstakt potatis. Creme freichen serverades kall och passade superbra till det möra köttet.

222550-7

Det andra tipset gäller torr kyckling...eller rädsla för att kycklingen ska vara rosa innuti.
Stek kycklingen som vanligt tills den fått fin färg och slå sedan på lite vatten i stekpannan, så kyckling får koka i ca en kvart. Lägg gärna i lite lök och paprika som får koka med...eller häll i några droppar soja. Kycklingen blir garanterat saftigare och eftersom den kokat, slipper man vidbränd kyckling och att den är rosa innuti.

Lycka till, mina matälskande vänner!!!

Vänstertumme? Tjopp it off!

Ja, och så fick vi åka till akuten då jag lyckades skära mig på en av Magnus nya, supervassa knivar.

Så om ni inte vet vart ni ska spendera er fredagskväll, så kan jag varmt rekomendera akuten. Det nya innestället! Jag och Magnus har trots allt varti där två fredgar i rad. Förra fredagen med hans vänstra tumme. Och i fredags med min vänstra tumme...

Så nästa gång hugger vi av dem, så vi slipper eländet!

Nytt kapitel...

Jag trodde att jag skulle få en riktigt lugn och skön helg. En helg att varva ner och bara umgås med min karl....

Men helgen blev mer upplanerad än någon av oss hade tänkt...

Och den tid vi fick vara ifred var jag bara ledsen/sur/irriterad/arg/bitter...

Jag tappade saker, glömde saker, lyssnade inte, snäste (om jag nu pratade) och började gråta för minsta lilla. Att se mig själv bete mig som en treåring gjorde ont...

Tur att jag har en karl som är förstående och kan stryka mig över ryggen och lugnande säga att detta bara är tillfälligt....

Men jag kan inte låta bli att vara rädd. "Tillfälligt" för mig då det var som värst för ett par år sedan varade i över ett halvår... Står han ut så länge? Gör jag?

Så, jag har nu bestämt mig för att ta tag i problemet...och göra det som ajg så sällan gör annars (trots att jag säger att jag ska göra det lite då och då): prioritera mig själv!

Så får vi se hur bra det går...

Ibland har man downs...

Luften har gått ur mig.

Läkarns order: Trappa ner.

Jag....jag vill bara fly till Fjärås....

Första flytten avklarad!

Ja, i helgen flyttades pojken med ett helt gäng kartonger och möbler. Det hela gick väldigt bra och smärtfritt. Eller ja... Magnus fick skjutsas in till akuten då vi trodde att han hade fått blodförgiftning. Men som tur var hade han bara fått en ordentlig infektion i sin tumme (pga hundbett) och käkar nu antibiotika.

Både fredagen och lördagen var det ett fasligt flängande fram och tillbaka. Trots småstressen unnade vi oss en kväll i den (NYA!) soffan på lördagskvällen och åt chips tillsammans (för första gången under vårt förhållande).

På söndagen fick vi äntligen vara ensamna och bygga de sista möblerna...trodde vi ja! Det blev mycket sockerkaka och kaffe då släkten skulle komma på besök och inspektera den nya lägenheten. Oturligt nog hade te-silarna glömts hemma hos Magnus mor, så jag fick leva på läsk.

Mellan besöken hann vi dock ta en tur till sommarstugan och titta ut över Bräckan. Så vackert! Jag blev alldeles hänförd av detta landskap.

- Är det inte lite bonnigt? sa Magnus skeptiskt.
- Bonnigt är fint, suckade jag.

Och i morse gick vi till busshållsplatsen hand i hand och behövde inte skiljas åt förrän vid Hede då vi satt på pendeln.

Fröjd åt kärleken och att bo själv!

RSS 2.0