Förvirring då jag vaknade mitt i ett gräl

Jag var mitt inne i en dröm när väckarklockan ringde. Jag drömde att jag och Magnus och hans kompisar alla bodde i ett och samma hus, som övervakades lite av en kvinna från deras jobb (jag var inte speciellt förtjust i henne). Hon var rätt nyanställd och ville ha ett möte med oss, innan vi alla åkte hem över jul. I detta möte, där vi åt tårta, pratade hon sedan om hur saker kunde förbättras på arbetsplatsen och också i huset där vi alla bodde. Plötsligt vände hon sig till mig och pratade om att jag nog borde tänka lite på vad jag äter och dricker. Sedan pratade hon på om att det var mitt ansvar att se till att Magnus kom till jobbet i tid (Magnus som ALDRIG kommer sent) och nu fick jag faktikst "ta min uppgift på allvar". Jag satt helt stum.

Efter mötet blev jag fullt upptagen med att packa det sista innan jag skulle hem över jul. Min hjärna kändes sönderstressad, när jag väl sprang ihop med denna kvinna igen. Så jag gav henne en ordenltig utskällning! Jag sa att vad jag åt hade hon inte med att göra och att Magnus var vuxen nog att ta hand om sig sj'älv. Jag tänkte inte leka mamma till honom. Och att denna kvinna tog upp detta på mötet, och inte bara pratade med mig om hon ansåg att jag var besvärlig! Ja, jag var arg på rikigt! Och när jag står där och spyr galla över denna lilla dam, kommer min gamla svenskalärare Anna och hamnar mitt i bråket. Hon sken upp, alldeles stolt, då hon tyckte att jag verkligen hade utvecklats sedan vi träffades sist och att jag vågade stå upp för mig själv.

Och i detta kaos, vaknar jag. Förvirrad, för jag har inte skällt färdigt på satkärringen. Och jag finner att jag ligger i Magnus säng, han har gått till jobbet, och det känns så fel. Jag har aldrig kännt mig arg förut i denna miljö och att jag nu plötsligt känner de känslorna, gör mig förvirrad.

Sedan minns jag plötsligt att jag inte kommer se honom förrän om nästan två veckor. I morse då han gick till jobbet, var det ett sorgligt hejdå. Så min ilska går över till sorg och jag vill inte alls åka hem över jul!!!

Väl hemma i min egen lägenhet, inser jag att jag har slarvat bort min USB. Mina livsverk finns på denna lilla minne-pinne och jag ber till Gudarn att jag hittar den. Eller försöker Gudarna säga mig någonting?

Jul på Liseberg och knassöndag!

Fredag: Julbord med min karl och hans jobb. Jag har nog aldrig varit på en middag som urartade så totalt. (tro mig, våra sittningar är bättre. De hittade inte en fungerande mick förrän alla hade ätit klart.) Men det var härligt att klä upp sig och äntligen få träffa de som Magnus har pratat om så himla mycket. Dock så blev jag lite trött på tjatet om hur jäkla snygg snygg-David var. Och då var det killarna som tjatade om det. Tro mig tjejer, så märkvärdig var han inte...

Och sedan var det uppträdande med ett cover-metall band. De var grymma! Men jag vart lite rädd för häxan; deras saxfonist som var botoxad till tusen, iklädd kroppsstumpa och sminkad som ett helt fjortisdisco. Hennes gnist-sprutande saxofon förstörde dessutom min klänning... Och den har jag haft sedsan jag var 15!

Lördag: Kalas för tre hemma hos Magnus syster där bakpotatis var en fröjd för gommen, då man redan börjat tröttna på julmat. Sedan åkte jag och pojken till Liseberg och vart fast där i tre timmar. Hand i hand gick vi runt och julmös. Vi åt rostade kastanjer, tittade på skridskodans och köpte julklappar. Funderar på om jag ska dra hit familjen nästa år. Jag tror att de skulle kunna uppskatta jul på Liseberg. Jag vet att jag gör det.

Söndag: Oj, vad knas dagen blev! Frukost vid halv två på "Flygarens Haga" och sedan var det stresshandla julklappar. Vid fyra skulle vi vara hos Love och äta mat...trodde vi... Det visade sig att Loves flickvän skulle vara med på en julkonsert som JAG trodde började vid åtta...men den började vi sex och maten skulle vi tydligen äta efter... Så jag och Magnus fick se glada ut och följa med på julkonsert. Jag hade verkligen ingen lust och Magnus hatar julsånger...så jag tror inte att någon av oss lyssnade så mycket, vi tisslade mest om annat. Och då dirigenten delade in publiken och vi skulle vara med och sjunga fyra olika sånger samtidigt...då kändes det lite väl lekskola....

Men den fortsatta kvällen hemma hos Love blev ändå väldigt trevlig. Tacos och julklappsutdelning. Och Magnus som fällde kommentarer som var långt ifrån barnvänliga...Mina vänner verkade lite smått chockade. Bara leon skrattade och tyckte det var roligt.

Idag: Julstressen börjar faktiskt lägga sig i mig. Jag ska vara hemma hos Magnus två nätter irad nu måndag coh tisdag och jag blir alltid lugnare då jag umgås med honom. Känns konstigt att man ska "hem" till Småland på torsdag och vara där i över en vecka. Ska bli skönt att träffa Kaka och Svenne. Har saknat dem så!!!!


Jul+kul helg=sant????

När jag var liten älskade jag julen. För mig var julhelgen det största magiska väsen som fanns. Inget gjorde mig lyckligare in planera och skapa julklappar. Tissla med syrran bakom låst dörr; klippa, paketera och rimma. Jag vägrade till och med att sluta med att tro på tomten när alla andra hävdade att han inte fanns. Näe, jag var nog tio innan jag väl insåg att jag hade blivit för stor för magi.

Och magin sörjde jag. Men även som äldre kunde jag uppskatta julen...ja, tills jag blev student. Idag har jul, december och adventstider en helt annan innebörd. Det är bara stress och ångest.

Att det är svårt att ha råd med att leva i vanliga fall är ingen överdrift. Men vid juletid, blir det bara huvudvärk. Den kurs som jag läser just nu har dessutom krävt skyhöga litterturkostnader... Ja, när jag köpt den sista boken kommer jag vara uppe i nästan 2000 kr... Så för att ha råd med mat får jag ta från mina sparpengar. Precis som för att ha råd med julklapparna.

Och av någon anledning är det alltid fullt upp vid jul. Skolan med labbar och labbrapporter. MatNatSex, där man ska vara med och baka pepparkakor och fixa inför julbord. Vänner som "måste ses" innan jul och självklart vill jag umgås med min karl all tid jag hinner. Jag har inte hunnit njuta än... Och jag tror inte jag har tid med det förrän till julafton.

Och som toppen på verket, på grädden på moset har jag gått och blivit sjuk. Igår var jag till och med tvungen att gå till vårdcentralen för att få beskedet att jag har något mellanting mellan bakterie och virus i halsen (hur man nu kan ha det) och som lindring har jag fått antibiotika. Ja...det var ju knappast kul för kassan det... Eller tiden. Jag hade tänkt att jag skulle köpt julklapparna i början av veckan, inte legat under en filt i min mögliga soffa och slötittat på dålig såpa.

Så nu ska jag alltså kurera mig, samtidigt som labbar ska göras, rapporter ska skrivas, klappar ska handlas, vänner ska kramas och glögg ska drickas.

Så igår hade min förståndiga mor ett samtal med mig, där hon sa att jag väl "får välja bort någonting".
- Ja, men jag kan inte välja mellan att umgås mindre med mina vänner, eller att umgås mindre med min pojkvän.
- Jamen, måste du umgås så mycket med dem?
- Men jag behöver deras energi för att må bra! Du vet ju hur dåligt jag mådde tidigare i höstas.
- Jamen, det var kanske inte därför du mådde dåligt.
- Nähä? Vad annars skulle det vara då?
- Det vet jag inte, men det är ju inte säkert att det hade med det att göra.

Ja, just det ja. jag glömde... Sann julanda!
Mor vet alltid bäst...

Tenta: Check!

Ja, då hade jag precis skrivit tenta. Grattis till mig. Jag tror det blir ett G. Kanske ett VG om jag fick alla mekanismer rätt...Vore trevligt med ett VG... Så jag vet att jag har hamnat rätt liksom...

Både SUS-utbildning och MatNatSex-möte innan jag kan andas ut för dagen dock.  *ler snett* Men det är ju sån jag är. Det är roligare att jonglera med tre bollar än med en!

Magnus X2

Save a tree.
Eat a beaver.
                      /Magnus

Att flytta hemmifrån är ungifär som att vara med en prostituerad:
Spännande och lite dyrt.
                                           /Magnus

Jag passar också på att säga att jag mår toppen. Helgen var supermys!

Ochett jättegrattis till dig, min karl, som äntligen fått tag i en egent lägenhet! *PUSS*

OM någon undrar så pluggar jag till tentan...Och när den är klar (på onsdag) DÅ ska jag skriva. Ideérna tycks alltid flöda, då man inte har tid för dem.

KRAM på er!

RSS 2.0