Uppgradering

Nu har jag bytt kontor!

Eftersom jag nu officiellt börjat på mitt masterarbete har jag också bytt kontor; närmare både toaletten och fikarummet.

Melissa (min handledare) uppmanar mig ständigt till att fortsätta ha skinn på näsan!

Jag känner mig sjukt pepp! Ska bara fixa klart den här jäkla kursen först. Opponering på torsdag som måste förberedas.

Ikväll tar jag ändå en liten paus och ska på "Sex and the city 2" med Matti. Skulle verkligen, verkligen vilja dra och dansa efteråt också... men är rädd att det inte hinns med. Synd. Hade nog behövts idag...

En fyra timmar lång tenta-dans

Man sätter sig i sin bänk. Det är tentadags. Lite smått nervös, jag har ju trots allt inte pluggat så mycket.  Häller upp lite te ur min termos. Då känns det alltid lite bättre.

Vänder upp numret som är mitt anonyma. 12. Ett av mina lyckonummer. Nu kan det väl inte bli dåligt?

Tentan gick som en dans. En fyra timmar lång dans, men ändå en dans. Det är inga tveksamheter om att jag är godkänd. Jag känner mig sjukt nöjd.

Så efter att ha ätit sushi och tjattrat lite med Céline är jag nu på kemi och ska jobba några timmer. Det känns nästan som sommarlivet börjat nu.

Åh, jag ska läsa så mycket böcker i den närmaste framtiden! Muhaha!

Boxningsvärd?

Vad är det man gör kvällen innan en tenta? Pluggar tills ögonen blöder?

Fel! Man går på ett boxningspass för att få ut alla frustrationer och kunna sova som en baby.

På passet fick jag dessutom boxas mot Anna som håller i passen på söndagarna. Vi hade inte ens boxats hela passet när hon tittar på mig med ett pillemariskt leende på läpparna.
- Har du funderat på att bli boxningsvärd någon gång?

Att HON skulle fråga mig känns som en riktig ära. Funderade på det på vägen hem. Det hela vore egentligen jättekul. Det jag är orolig för är att jag kanske inte kommer att finnas i Göteborg i vår. När min master är klar har jag ingen aning om var jag tar vägen! Jag hoppas att få stanna här, men vem vet...

Får fundera över saken.

Nu ska jag nog ta mig en macka och fylla på med ny energi innan jag kryper i säng.

God natt!

Snart är sommaren här...

Jag har gått från att vara riktigt stressad till att inte riktigt bry mig. Det går som det går.

Igår gav jag mig till och med ut och sprang en sväng. Ville prova mina nya skor och kände att det var dags att löpningen kom igång. Kanske skulle stasa på Göteborgsvarvet närsta år?

Efter två dagar möten angående min master är jag jättepepp på att börja med den! Ska bli så himla skönt då tentan och de sista analyserna är gjorda. Frihet!

Jag har en hel dag med plugg framför mig. Känns skönt; inte ett enda möte!

Nu, frukost!

Orka!?

I helgen kände jag äntligen att jag började få grepp om min tillvaro igen. Jag skulle överdriva om jag sa att jag kände mig lugn, men lugnare.

Förrutom plugg, mycket te-drickande, föräldrabesök och Marcus konfirmation avslutades helgen med en spontan promenad längs vattnet vid Eriksberg. Mer spontanitet på kvällskvisten!

Ja, jag vet vad ni tänker. Det kommer ett men.

I morse tillät jag mig själv att sova ut, tog en härlig dusch och skulle just sätta mig med frukosten då Professorn ringde. Några data som bara MÅSTE komma fram just nu kunde inte hittas och jag fick springa till kemi för att reda ut det hela.

Inser nu efter jag varit här en timme att jag inte hittar mitt USB med all data (I know; riktigt illa) och att den datan jag har back-up på verkar sakna vissa filer som jag vet att jag har analyserat. Great.

Och Professorn skickar ut massa mail till andra professorer och doktorander och säger att jag ska fixa allt idag. Idag? Tror inte det.

Ska på möte vid ett om min master och kommar vara fast där hela dagen. Vi har möte imorgon bitti också. Nämnde jag att jag skriver tenta på fredag? Ja, den kommer nog gå åt skogen...


Härliga måndag.

Don't want to be sad...

När jag känner att jag inte har kontroll över mitt eget liv... då blir jag arg.

Och därefter blir jag frustrerad över att jag är arg.

Och sedan blir jag ledsen då jag inte orkar med mer frustration.

Jag tycker inte om att vara ledsen...



Det var så länge sedan jag kände mig ledsen och jag tycker inte jag har anledning till att vara ledsen. Inte egentligen.


Så jag försöker dränka mig själv i plugg just nu. Men jag har svårt att koncentrera mig för jag jag känner så mycket. Jag har alltid varit en väldigt "kännande" person; men just nu börjar till och med jag bli trött på mig själv (vännerna har tröttnat för länge sedan).


Biljetterna till Skottland i alla fall äntligen bokade nu. Ingen återvändo!

Det ska bli så jäkla skönt att komma iväg. Inte ens en månad kvar...

Ska bara undvika att plugga ihjäl mig först.

Mys på kemi

Att få undan massa jobb på kemi var för dagen helt rätt beslut!

Insåg då jag satt vid mitt skrivbord på labbet att jag trivdes ganska bra med att sitta där. Hämtade en kopp te och fick en gratis macka då de hade över från någon konferans. Och en stund senare blev jag jag medbjuden att äta glass med några doktorander. Himla mysigt!

Och nej, oroa er inte. Det är inte så illa att jag tänker doktorera. Mer att jag kommer ha ett väldigt fint sista år som student.

Imorgon ska äntligen grupparbetet lämnas in. Som jag har svurit! Nu gäller det bara att plugga ikapp inför tentan. Det kan gå åt skogen... Känner mig inte alls förberedd.

Lyckades ta mig iväg och träna ikväll också. Då känns det alltid lite bättre.

Dags att sova.

Natt på er!

Bam!

Så var våren här på riktigt. Jag fick klä av mig både jackan och långärmströjan på vägen till skolan för att det blev för varmt. Hade gärna dragit av mig strumpbyxorna också, men jag har an känsla av att det inte hade varit riktigt passande.

Egentligen vill jag bara sitta i solen, äta glass och glömma allt vad stress och måsten heter.

Tyvärr är det inte så enkelt. Istället kommer jag få roa mig framför datorn hela dagen. Great.


Fransyskan är tillbaka!

Hela dagen igår var jag måndagsseg.

Jag sms:ade sönder mina vänner dock. Har precis köpt en ny mobil (med pekskärm) och är barnsligt förtjust.

Men sedan drog jag mig till dansen. Underbara dans! Blev påmind om trivselhelgen i juni; då ska vi ut till en scoutgård och lära känna varandra. Nice!

Jag var genomvåt av svett då jag gick hem och det var nästan så jag skuttade fram längs med gatan.

Och när jag kom hem väntade den bästa överraskningen på länge. Céline satt utanför min dörr och väntade på mig. Jag kunde inte sluta att krama på henne!

Så vi hamande i min soffa och drack te och försökte uppdatera varandra; galet att så mycket kan hända på två veckor.



Idag vill jag bara ha sommarlov. Nu. Trött på skola och stress (japp jag har alldeles för mycket av den varan just nu).

Te och choklad kanske?

Aj, aj magen...

Nu börjar jag fundera om magknip verkligen var värt det...

Hade tänkt gå på party ikväll, men får anse mig fastlåst i soffan. Lite film kanske?

Födelsedagsfesten

Åh, vilken kväll!

Jag bestämde att det skulle bli pizzamys eftersom det skulle bli "dåligt väder". Men under gårdagen sprack det upp och snart lyste solen från en klarblå himmel. Jag orkade inte ändra mig igen dock, utan det blev pizza; ute i kvällsolen! Men det var flera som påpekade att jag borde flytta till ett varmare land om klarblå himmel inte dög som grillväder...

När kvällsblåsten kom gick vi in i min lägenhet och trängde ihop oss. Japp, trångt blev det! Som mest räknade jag till 24 pers i min lägenhet på 27 kvadrat. Men jag misstänker att det var minst 35 pers som var här totalt under kvällens gång. En lyckad kväll där jag totar ihop mina olika kompisgäng och det funkar fantastiskt bra!

Jag hade hoppats på en sen kväll, men redan vid ett var jag och Jossan ensamna... med disken.

Och nu har jag magnip. Jag vet inte om det var pizzan eller all tårta (tack Anna och Jossan som bakade) som min mage inte riktigt kom överens med. Spelar roll nu. Efter en bra kväll står man ut med lite magnkip.

Jossan har dragit vidare till Trollhättan och Svenne och Nilla är på väg hit. Det regnar ute och vi ska roa oss med film. Och te; massa te!

Kram!

PS. Tack för alla fina presenter. De var väldigt Nina OCH praktiska på samma gång. Me like. DS.

Ikväll

Inget regn, men jag är frusen av mig, så vi kör på pizza istället. Klockan sex hemma hos mig!

Kram!

Fredagsfest

Okej, ni som tänkt dyka upp på min grillfest på fredag; ta med önskad mat och dryck, ni är välkomna från fyra (gråden vid Omgången).

Om det regnar (vilket det just nu ser ut att kanske kunna göra) då kör vi pizzamys i min lägenhet från klockan sex.

Välkomna!

You drive me crazy!

Idag är en knasdag.

När jag skulle hem från skolan bestämde jag mig för att promenera; trots att regnet vräkte ner. Och för att vara säker på att jag skulle vara riktigt blöt när jag kom hem passade jag på att hoppa i några vattenpölar också. Till mina tygskors förtret.

Nu städar jag då min lampa i badrummet tyckte det var en bra idé att öva svanhopp mot golvet. Den mellanlandade till viss del i handfatet också. Inga 10-poängare där inte!

Dags att väcka dammsugaren!

Ödestro?

Ha, ha! Jag tror jag är expert på att skapa ett helt kuddkrig av en fjäder. Som tur är måste jag då också reda ut allt med människor runt omkring mig, så krigen är väldigt kortlivade. Lucky me!

Annars har jag tänkt en del på det där med ödet senaste tiden.

Jag vill inte tro på att det är någon annan än jag som styr mitt eget liv; att lycka och framgång är något jag kämpar mig fram till, inte något som redan är planerat.

Men, jag har insett att man ibland förlikar sig på ödet då man själv känner att man inte har kontroll över situationen. Frasen:
"Om det är tänkt att det ska hända, så händer det"
kanske låter bekant?
Eller ännu hellre att man lägger till:
"Det var nog inte meningen att det skulle bli så"
då det gått dåligt för någon i ett sammanhang (och då gärna när det är större saker som typ jobbansökan eller kärleksfrågor).

Jag vill inte tro på ödet; jag vill tro på min egen förmåga. Men jag förstår bekvämligheten i att bara luta sig tillbaka och chansa på att någon högra makt fixar livet åt en.

Jag har en del vänner (läs manliga vänner) som älskar frasen:
"Det löser sig!"
Det komiska är att de har rätt...oftast. Men jag anser ständigt att JAG måste lösa mina egna problem. Jag kan inte sitta stilla och vänta på att rätt person dyker upp på rätt plats. Jag jobbar inte så.

Och visst löser det siga alltid. Sedan om lösningen är till det positiva eller negativa förtäljer inte historien. Oavsett tänker jag inte sitta här och chansa; finns det en möjlighet till en mindre besvärlig utgång kommer jag att ta den, om jag så får slå mig blodig på kuppen!


25 år alltså...

Jag vaknade i lördags morse till mina föräldrars skönsång. Har nog inte blivit uppvaktad på morgonen sedan jag flyttade hemmifrån...

Sedan satte det av i 110 knyck (som alltid då det gäller vår familj) och det fixades och donades i festlokalen.

Vid klockan sex på kvällen dök "folket" upp. Fyra vänner till mig, släkt och pappas arbetskollegor och jaktlag (totalt 53 pers). Det var trots allt lite mer pappas fest än min, men det gjorde mig inte det minsta. Det var massa god mat, allsång (väldigt roligt då syrran utbrister "Kan ni inte sjunga den där patt-sången?") och tipspromenad där frågorna gällde mig och min kära far.

Jag var jättenöjd över kvällen. Jag fick massa pengar till en ny bärbar dator... nu ska jag bara bestämma märke... Och annars var finaste presenten en jättefin sjal som Anette stickat. Jag bad genast om att få mönstret!

När jag sedan lekt fylletaxi klart (who else?) hamnade jag och kusin Jonas hemma i "biblioteket" och satt och pratade... till klockan halv sex i morse! Vi belv avbrutna då My bytte sovplats från vardagsrummet (där en full Per hade kastat upp lite vackert) till föräldrarnas sovrum där hon delade dubbelsängen med mig och Maja.
"Jag dricker inte så mycket längre" mumlade hon sarkastiskt då hon gick förbi oss.

Men jag och Jonas hade mycket catch up to do. Vi hade ju trots allt inte setts på sådär tre år. Han är fin Jonas.

Under hela dagen kunde jag inte låta bli att fundera över det där med att gratta folk via sms. Jag försöker inte ta så hårt på det om det är någon som glömmer. Som Svenne säger:
- Det är ju mycket trevligare då du hör av dig då jag inte fyller år.

Men igår var det ändå sms som förvånade mig. Ett som kom helt oväntat och nästan fick mig lite ur fattning.
Och sedan var det ett annat, som jag verkligen trodde skulle komma, som lyste med sin frånvaro.

Finaste sms:et fick jag ändå från den galna fransyskan. Får nog se till att spara det...

Nu är jag hemma i Götet igen; lite smått trött och seg. Tyvärr glömde jag två nyinköpta filmer hemma i Småland. Hade gärna krypit upp i soffan med en stor kopp te och tittat på "The fountain". Väldigt vacker film... Men det får vänta uppenbarligen.

Packa upp och laga middag kanske?

Kanske...

Tystnad ifrån mig

Hemma i Småland med inför-storfest-stress.

Därför kommer det nog vara rätt tyst ifrån mig de närmsta dagarna. Får uppadatera eder nästa vecka.

Nu ska jag tydligen bädda rent i lillsyrrans säng.

Pyss!

PS. Ses igen då jag är 25. DS.

Jisses!

Jag vet inte när jag senast var såhär trött...

I måndags förra veckan kom jag i säng lite sent och den dåliga vanan har hållt i sig enda sedan dess. Lite för sent i säng och tidigt upp! Och upp är inga problem; morgonen är min vän! Men eftermiddagarna har börjat bli riktigt jobbiga. Analyser och skola hänger över mig som en tung vinterjacka.

Jag kan inte tänka eller fungera längre. Igår kom jag hem vid strax efter fyra, men hamnade i soffan och tittade på tv; kunde inte resa mig på flera timmar. Förlamad.

Det var till och med så att Céline blav orolig idag då jag träffade henne (och då var det vid fyra i eftermiddags). När folk i min omgivning reagerar på att jag inte är pigg, då har det gått långt...

Jag hoppas på en tidig kväll idag, men nu ska jag sätta mig och fortsätta med plugget... Måste börja packa inför hemresan på torsdag också. Skulle verkligen vilja fly undan en liten stund just nu.

En kram hade varit trevligt...

Valborg

En gång i tiden var valborg att titta på en stor brasa. Numera är det champangefrukost, föreningståg och cortege.

Vädret var inte det bästa igår, men regnet höll sig borta! Ja, enda tills cortegen drog igång. När den väl sedan var över drog jag med mina fransyskor hem till Långben och Spektrum där det vankades varm choklad och tv-spel. Bosse II hittade några gamla skivor i köket och plötsligt satt alla och skrålade:
-Oh! Ah! Just a little bit! A little bit more!

På det hela tagen var det en rätt härlig dag.

Bäst var dock då vi var i Trädgårdsföreningen och G-astro gladerligen förklarade för två små pojkar vad alla hans märken på hans rock kom ifrån. Problemet var bara sedan att pojkarna inte kunde lämna oss ifred utan slängde löv på oss och tiggde godis. Deras mormor (?) verkade inte jätteglad...


Idag är jag på skolan och jobbar, jobbar, jobbar! Analyzern sköter sig alldeles utmärkt och jag kommer troligen kunna går härifrån tidigare än vad jag hade tänkt då jag kom hit. Kanske göra ett besök på Space-stationsittningen.

Who knows?


RSS 2.0