Pest eller kolera?

Ja, för jag hade ju bestämt mig för att jag skulle träna idag... Så att jag hade ont i höfterna och i mina knäveck (ja, jag vet. Weird!) skulle minsann inte få stoppa mig.

Så jag valde mellan ki box eller spinning.

Beslutade mig till slut för spinning. Passet är kortade och boxningspasset innehöll massa knäböj och sparkar. Häftiga rörelser tycker inte mina knän om just nu... Och höfterna tycker inte om då jag stödjer på dem...

Så jag och Anders gick på spinning. Och jag fick verkligen hålla tillbaka på allvar. Försökte jag öka tempot då jag satt på cykeln smärtade det i knäna och om jag stod upp tog höfterna emot. Passet var en plåga...

Anders var lite orolig... *ler snett*

Har suttit framför datorn resten av kvällen. Skickade precis iväg mitt masterarbete till min handledare. Om en vecka ska det till exeminatorn... Yey...(?)

Sängjäkel!

Det enda riktigt dåliga med att bo med Anders är hans säng. Eller hans madrass rättare sagt. Den är gjord för honom, inte för mig, dvs alldeles för hård. Och eftersom jag sover mycket på sidan vaknar jag ofta och har ont i höfterna.

Oftast försvinner smärtan efter bara några minuter, men idag har den hållt i sig förvånansvärt länge... Så nu ikväll gick jag ut och tog en promenad. Det var vårluft ute! Jag behövde inte använda mina vantar och med Axxis i öronen flög jag fram längs gatan. Det var lite så att jag saknade mina löparskor som ligger hemma i min lägenhet...

Ska gå och boxas imorgon istället...

Pyss!

Livskvalité

Känner mig extremt bortskämd med diskmaskin just nu... och att handla på coop istället för på Willys.

Veckan som gått

Måndag-onsdag: Mensvärk (den där jobbiga sorten som gör att det är svårt att gå)
Torsdag-fredag: Jobbat med masterarbetet

Annars har jag sytt lite med Kajsa och leker samboliv med Anders. Japp, jag har "bott" i Anders lägenhet sedan i måndags. Vi trodde båda att det inte skulle funka i mer än ett par dagar... Men det funkar riktigt bra! Vi är nog båda rätt förvånande...

Idag har vi dessutom varit på grekisk restaurang och på bio. Och på bion visade den BÄSTA reklamen för SJ ever. Länkar nedanför. God kväll!

http://www.youtube.com/watch?v=QHeNzLyRLKg

Nina försöker göra gröt.

Hon tar fram kanelen (eller vad hon tror är kanelen) och börjar hälla på. Märker att det är curry som hon kryddar gröten med.
Svär lite. Anders fnissar.
Nina tar bort den delen av gröten som är "kryddad", letar fram ny "kanel" och börjar hälla på...
Fler svärdomar.
Anders fnissar lite till.
Nina tyckte tydligen att Garam Masala var en bra morgonkrydda....
Hon tar bort ytterligare ett lager gröt med fel krydda, letar reda på den riktiga kanelen.
Tredje gången gillt.

Tuff morgon.

Helgen i Småland

Ja, då var det måndag och jag är tillbaka på kemi och jobbar med mastern.

Helgen var super då jag i fredags tog tåget till Småland tillsammans med Anders och mina missar. Resan gick jättebra och i Kalmar hämtade söta pappa upp oss med bil (kanske ville han ha egentid med mig och Anders eftersom mamma träffat Anders tidigare).

Sedan var vi förbi hos mormor och lämnade av missarna, som undrade var sjutton vi hade kommit, innan vi åkte hem och åt pizza hos päronen. Lördagen bjöd på ett regn av småspik, lite Påskallavik sightseen och trerätters med familjen. Syrran dök upp med sambo och bäbis och både mormor och farmor gästade huset.

Söndag knödde jag och Anders ner oss i syrrans säng och kollade vem som kunde "fisa" bäst och kittlades lite. Sedan blev det kroppkakebak hos mormor. Anders åt tre och konstaterade att han nog aldrig kommer fatta tjusingen, men att han inte alls tyckte det var äckligt.

Under hemresan var jag trött och hade magont.

Väl hemma var det väldigt tomt i lägenheten. Missarna ska bo hos mormor nu när jag ska ut i fält då jag inte ens hade en Anders att prata med var det lite tyst.

Slog mig idag att mitt arbete ska in till exeminatorn om två veckor.. ups! Dags att börja jobba på allvar!

*vinkar*


Mange tack!

Frågan är; är det vi svenska som är dumma, eller danskarna som är smarta?

http://sverigesradio.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitid=2782&pageno=2&pubid=1883054



Tryck på "lyssna"

Morning bitches!

http://i.imgur.com/ugai8.gif

Våga vägra smiley:s

Tror att min käre pojkvän kommer ta lite illa upp, men jag vill vara framställa ett exempel. Detta gäller inte alls bara honom.

Så, tänk dig själv, du sitter på ditt kontor och gör grafer av dina data. Samtidigt har du en sådär plutti-nuttig-gullig sms-konservation med din pojkvän. Du har skrivit svar på hans söt-söta sms och när det sedan plingar till i mobilen tar du upp den med en snabb handrörelse för att se vad han skrivit.

=)

Jaha? Han ler. Och?! Hur kontrar man det liksom? Jag vet inte om det är jag som inte speciellt modern, men jag kan verkligen inte förhålla mig emot smileys. Framförallt inte då de står helt ensamna... står de med lite text, visst, men då man endast får en smiley. nu blir det istället att konservationen totaldör!

Själv händer det extremt sällan att jag använder smiley:s. Ibland skriver jag saker inom stjärnor (som på den gamla rollspelstiden, ni vet, *let snett*, *räcker ut tungan*), men inte ens sådana saker skulle jag få för mig att skicka ensamt i ett sms.

Jag vet, jag vet. En =) visar på att man är glad/samtycker eller är allmänt positiv. Men får jag en "=)" blir Anders utan svar.
Sorry!

Vissa tantbeteenden sitter hårt!

Någon som har lite extra energi över?

Det är tråkväder i Göteborg och jag känner mig extremt oengagerad...

Svårt att fatta att jag faktiskt ska hem till Småland i helgen. Lever dag för dag just nu.

Var och tränade för första gången på typ en månad igår. Anders var avis över att jag var på Marias spinningpass. Hon är bra. Jag är otränad.

En kopp te kanske skulle pigga upp. Vi kan ju alltid hoppas...

*vinkar trött*


She is back!

Jag hade ett möte med min handledare för mitt masterarbete igår. Vi har inte setts på typ tre måndare! Så mötet "råkade" bli 2,5 timmar... men det var väldans trevligt! Vi han avhandla både jobbet som är gjort, jobbet som behöver göras och skvaller.

Och nu är det också bestämt att mitt arbete ska vara klart till 1:a april. Tyvärr är min handledare i Japan just då, så själva redovisningen kommer inte äga rum förrän den 11:e april... Borde jag planera någon form av examensfest..?

Gårdagens-alla-hjärtans-mys uteblev då Anders blivit sjuk. Hoppas han kryar på sig till helgen...

Håll tummarna där hemma.
Puss!

Bizzy week!

Shit, jag har haft en så sjukt social vecka!

Söndag: Middag med Gustav och Elin (Alltid kul att kunna imponera med min vegetariska kokkonst)

Måndag: Mys med Anders (jag var skit slut och blev ompysslad)

Tisdag: Fika med Lisa (spontant och trevligt)

Onsdag: Middag med Malin, Kajsa, Erik och Anders (Falafel eller falla-fel?)

Torsdag: Sykväll med Kajsa (hon blir så vacker!)

Fredag: Middag och spelkväll med Mia och Jenny (jag vann!)

Lördag: Födelsedagsfest hos Malin (kemi-Malin)

Söndag: Semlemys med soppa efteråt hos Johan (min Chalmers-väns vän)

Inte konstigt att jag kännt mig upptagen!

Imorgon ska jag äntligen ha möte med min handledare angående mitt masterarbete igen. Varit ett par (nästan tre måndader) sedan vi sågs sist, så det är en del att ta igen.

Sedan har jag fyra jobb jag ska söka den här veckan. Yey!!!

Natt!


Jobb? Någon?

Nu är det gjort. Igår skrev jag in mig på arbetsförmedlingen. Det tog hela förmiddagen.

De senaste dagarna har jag lagt ett par timmar varje dag på att skriva CV, ringa företag och leta jobb på hemsidor.

Och jag har redan gått på min första nit...
I måndags belv jag faktiskt erbjuden ett jobb. Som marinkemist på en av forskningsstationerna. På halvtid. Det kom upp under en lunch och det hela kändes omtumlande så jag skulle fundera på saken. Då jag mailade den ansvariga i onsdags för att jag ville veta lite mer detaljer så visade det sig att jobbet var tillsat. Ja, faktiskt redan tillsatt innan jag blev tillfrågad.

Så lektion nummer ett: Ta inte något för givet.

I onsdags gick jag runt på CHARM (jobbmässa för ingengörer på Chalmers) och försökte ragga jobb. Inte det lättaste, men  här lärde jag mig lektion nummer två: Vill du hitta jobb, titta inte på arbetsförmedlingens platsbank, för de flesta företag lanserar jobben ENDAST på sina egna hemsidor. Surt värre.

Ska fortsätta med CV:t nu. Ska på en provintervju på Karriärcentrum nästa vecka.

Bollen är i rullning.

Vårkänslor!

Har ni märkt ljuset är ljusare?
Har ni kännt dofterna är tillbaka?
Har ni hört den fasta marken under fötterna?

Kajsa påminner mig om att det inte är vår än.

Jag vet, inte än. Men snart.

Han vet hur man samlar poäng!

I fredags kväll var jag och Anders hos hans bror Ricky och flickvännen Sandra. Sandra fyllde 25 och vi var väl 15 pers där för att fira. Trevligt, trevligt.

Sedan satte någon på en låt med Britney Spears. Och direkt började det disskuteras vilka kvinnliga kändisar som är snygga naturligt och vilka som behöver photoshopas (Brittan var tydligen av en av dem som inte ser fräch ut naturell). Namn på skådespelerskor och sångerskor for som tennisbollar över rummet.

Tills Anders säger, med hög röst.
- Jag tycker att min flickvän är den snyggaste.
Tystnad.
Jag tänkte : "Åh, han ärunderbar!"
De andra tjejerna tänkte: "Åh, han är underbar!"
Och killarna tänkte: "Varför tänkte inte jag på det? Shit, va han kommer att få ligga ikväll..."


...

Tycker vi fortsätter med en bra fredag!

Känner mig så himla bortskämd som har min pokvän i samma byggnad. När han plötsligt "hade vägarna förbi"  (skulle ner till vaktmästeriet) tittade han in, kollade hur det gick för mig och gav mig en puss.

Lovely!

Bra torsdag!

Jag hade en sådan galet bra dag igår! Det hände inget speciellt spännande, det var mer att saker flöt på så bra!

Egentligen började det nog med en bra onsdagskväll då Anders kom hit och jag bjöd på pannbiffar med lök till middag och kladdkakemuffins till efterrätt. Vet inte vad som egentligen gjorde det, men vi har inte hunnit umgås sedan helgen, så det var fantastiskt mysigt att ha honom här!

Och igår morse ringde väckarklockan 06:30. Vi åt frukost tillsammans, gick hand i hand till skola/jobb och skiljdes åt i entrén. Arbetet med master gick asbra, lunch med Anders och sedan fortsätta med mastern till halv tre.

Då blev det fika nere på stan med Gustav (Nitro). Vi har inte setts sen typ september (?), så det var på tiden!

Vid fem dök jag upp hemma hos Kajsa och sedan hade vi syjunta! Jag håller på att sy en klänning till henne och och hon är i stickartagen. Asmysigt att sitta och sy och enda gången man blir avbruten är då Kajsa bjöd på middag/efterrätt och enare också nybakt bröd. Lovely! Vi tyckte båda det kändes lite märkligt att lyssna på Bandit rock när vi pysslade, men ingen av oss orkade byta.

Stöp i säng igårkväll och har sovat sjukt djupt hela natten.

Så, undrar ni, är yrseln borta nu?
Tyvärr inte. Men det funkar att jobba (så länge jag inte sitter i för stora folksamlingar, åker hiss eller utsätter mig för starkt ljus; inga problem!).

Och idag var det fredag igen (hur går tiden så fort?!) och jag och Anders ska hem till Ricky (hans halvbror) och flickvän Sandra på födelsedagsfest ikväll. Sedan är et helg, helg, helg! Inga planer, bara ta det lugnt!

RSS 2.0