Sol i Växjö

Jag har haft en bra helg. När hade jag det senast?

I lördags morse klev jag och Anders på tåget till Växjö. Hans vän Peter fyllde 30 och det skulle bli stort kalas på Kafe de Luxe i Växjö.

Jag blev lite misstänksam då vi kom ner i källaren där vi skulle vara och belysningen var lite sådär porr-röd. Men sedan kom maten. Trerätters. Fantastiskt gott! Sällskapet var trevligt och Peter verkade mycket nöjd.

Enda jobbiga var när vi avslutade middagen vid nio och andra personer var välkomna ner i källaren. Då gick nämligen DJ:n på. Den sämsta någonsin! Hur tänker man att festen ska fortgå då man bara spelar tryckare? Anders var framme och pratade med honom och undrade om han inte kunde sätta på något lite röjigare.
- Jag har fått order om att alla här inne ska vilja ta självmord innan klockan 22.
- Jaha, sa Anders. Ja, då är du på god väg att lyckas...

Lördagen spenderade vi i solen, spatserande runt Växjö-sjön hand i hand. Anders pekade ut viktiga delar från sin uppväxt. Konstigt att vara tillbaka i den stad där min morfar bodde då jag var lite och ändå var i lite då och då. Efter en riktig långpromenad avslutade vi med att käka pizza med Otto och Peter innan vi tog tåget hem.

Fin, fin helg! Jag mår bra just nu.
Tack raring!

Ups...

Tro mig, då det ligger en stor, nyduschad karl bredvid dig är inte rätt sak att säga:
- Du luktar som en My Little Pony!

Inte uppskattat.

En dag i taget

Jag försöker ta det lugnt. Inga höga krav. Inga listor att bocka av. Inga fasta timmar att jobba. Istället har jag en kanske två grejer som jag bestämmer mig för att göra under dagen. När det sedan är gjort får jag göra vad jag vill (vilket resulterat i att jag läst mycket).

Jag har faktiskt också mått bättre. Och mina problem har börjat lösa sig. Jag tar promenader i solskenet.

Och nu ikväll var Kajsa här. Jag bjöd henne på spenatsoppa och sedan bakade vi kladdkakemuffins enligt Leilas recept med vispad grädde, hallon och blåbär
(http://www.recept.nu/1.149534/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/leilas_goda_kladdkaksmuffins)
Jäklar så goda de blev!!!

Mys med vänner är viktigt. Precis som att gosa med missarna.

Blä...

Det har blivit värre... Anders var här i söndags kväll och hela måndagen och tog hand om mig. Igår var jag hos läkaren. Han var bekymrad över mina blodvärden, så jag ska dit imorgon och ta fler prover. Idag var jag hos min terapeft och han tror att jag håller på att bränna ut mig.

Great.

Gud vad jag längtar tills jag är färdigpluggad och har ett jobb och en inkomst. Ska bara överleva tills dess först.

Söndag och yrsel

Idag har det inte blivit mycket gjort. Skulle ha jobbat lite med illamående och yrsel kom i vägen. Istället har jag tittat på "Finding Neverland" (grät som en bäbis) och gosat med mina missar.

Var inne på syrrans blogg och fick mig ett gott skratt åt det senaste inlägget. Den som säger att hon inte är rolig få med mig får med mig att göra!

Enjoy!

http://meandmycow.blogspot.com/2011/01/hollywoodfruar.html

Utvärdering

Jag har kört i 110 hela dagen. Hann nästan med allt på min lista. Anders berömde mig för maten (både lunchen och middagen) och när han duschat klart ska vi se på film och äta mitt nybakta bröd. Med cashewnötter, linfrön och torkade tranbär. En hit, I'll tell you!

Dagen har dessutom varit väldigt mysig. Att umgås utan att umgås med Anders är väldigt trevligt!

Katterna var lite omtumlade då de kom hem. Stumpan har bestämt sig för att jag är världens elakasta människa när jag tvingade på henne en tratt för att hon inte ska slicka på såret. Men hon fick strax av sig tratten och har sedan hållt sig undan.

Sotis däremot har inte alls fattat att han ska vara groggy och trött. Han har varit piggare än vanligt. Börjar tro att de gav honom något uppåttjack istället för att söva honom...

Så nu var Anders ren. Dags att sätta på tevatten och välja film.
Finns en risk att jag somnar i filmen. Tur att jag harb en mysig Anders att luta mig mot.

Pyss!


God förmiddag!

Det har varit väldigt tyst här den senaste tiden. Anledningen är att jag inte mått så bra. Ena dagen har jag varit illamående/yr eller andra dagen har jag haft svinont i magen. När jag skrev tenta i tisdags satte jag mig på pltsen närmast toaletten i fall jag skulle behöva springa och spy... Min diagnos: stressad. Jag har fått lite väl många negativa besked den senaste tiden och det har börjat tära på mig...

Men nu får det vara nog!

Anders brukar säga att han vill göra mig lycklig och jag brukar svara med att jag anser att man endas är ansvarig för sin egen lycka. Han kan göra mig glad, men inte lycklig.

Upp till bevis. Slut på gnället!

I morse klev jag upp vid kvart över fem. Lämnade katterna hos vetrinären vid sju för kastrering och öronmärkning. Sedan åkte jag hem och skrev en lista på det jag borde göra idag. Jag har redan hunnit med ett par punkter och med solsken utanför fönstret och en Anders på väg hit så känns det lite ljusare...

Illamåendet är här igen, men det får vara. Ska fika lite när Anders kommer, sedan är det på´t igen!

Ps. Skrivit upp trevliga punkter som att baka också. Så det är inte bara slitgöra!Ds.


Mummel, mummel... god morgon?

Jag behövde få en bra natts sömn inatt.

Men Sotis höll inte med. Han väckte mig först vid halv tre inatt och ville kela. Efter att jag knuffat ner honom på golvet ett antal gånger fattade han vinken. Och jag somnade om.

Men vid fem tyckte Sotis att det var dags att kela IGEN. Då var han seriöst billig.

Men nu är vi alla uppe... och Sotis och Stumpan tumlar runt på golvet. Nu är han söt igen.

Bajs

Jag är inte säker på att 2011 är mitt år... Det har i all fall inte börjat så speciellt lovande...

Rensa, rensa, rensa!

Jag är inne i en rensa-period.
På ett par dagar har jag då jag fått tid rensat både kylskåp, frys, bokhylla och garderob. Känns skönt att få bort allt jag inte använder/kommer använda/behöver. Lite terapeftiskt sådär.

När jag nu ikväll rensade i min garderob provade jag på skoj ett par jeans jag sydde då jag gick på folkhögskolan. Byxorna är egentligen sönder, men jag kan inte slänga dem. De är ju så fina!

Och döm om min förvåning då de passade! Jag testade en väst som jag sydde då, passade också!

Och man skulle lätt kunna tro att det är något bra... men de kläder jag sydde då jag gick på folkhögskolan har inte passat på flera år; jag tappade rätt bra i vikt då jag hade slutat där. Så summan av det hela; jag har gått upp i vikt.

Suck.

Var det beach 2011 man skulle satsa på eller? Nu har jag i alla fall rensat ur alla kakaor och all choklad jag hade i skafferiet. Inget mer av det.

Undra var jag kan fortsätta med nu...? Kanske ska skriva lite...

Flum i datasalen

Om du har tre bilar på en parkering och fem bilar åker därifrån, då måste det åka in två bilar för att det ska bli tomt!

David har tröttnat på MatLab

Ella, igen!

livet är skit, skiten dras av en vagn och vagnen dras av en häst. Alltså är livet en häst...


2011

Totalt jävla mörker.

Ja, inte hela året. Jag har två tentor kvar att klara och sedan ska mitt masterarbete vara klart till skiftet mars/april. Men därefter; totalt jävla mörker.

När andra börjar prata om saker som de ska göra under året eller resor de ska åka på i sommar blir jag alldeles kallsvettig. Jag har ingen aning om var jag kommer beinna mig i sommar. Jag vet inte om jag har jobb eller var jag bor eller hur min vardag ser ut.

Totalt jävla mörker.

Men det är lite pännande också. Lite pepp är jag allt! Det ska bli oerhört kul att lämna studentlivet bakom sig och få börja jobba. Och förhoppningsvis flytta till en större lägenhet där det finns lite större golvyta för missarnas kull. Men var...? Och när?

Jag hoppas på att få vara kvar i Göteborg. Vill jag jobba som marinkemist kommer mina chanser att få ett jobb vara betydligt större här än i någon annan stad. Jag trivs dessutom i Götet! Här finns både vänner och Anders.

Men det är inte säkert. Allt är o-säkert. Och det håller på att driva mig till vansinne!!!Jag som är planeringsfreak kan inte skriva in ett dyft i min kalender. Jag kan inte bestämma någonting eftersom jag inte vet någonting. Fruktansvärt frustrerande.

Jag längtar tills jag vet.

På tisdag ska jag börja ringa runt till företagen. Har skrivit upp 11 marina företag på en lista. Jag gillar listor. Så kanske vet jag mer om en vecka eller två. Kanske är jag inte ett steg närmare en lösning.

Jag har ingen aning om hur 2011 blir. Men ajg kan tänka mig att det kommer bli väldigt annorlunda från de år jag tidigare upplevt i mitt liv.

Tada!

- Nina var är du på väg?!
- Ska på toan och kissa.
- Åh va bra! Kan du fylla på min vattenflaska?
- Med kiss?
- Näe... Vatten...

Ibland går inte flaggan ända upp. Eller var det lampan?

Dagens skratt


http://media.fukung.net/images/26085/242e40dc8db8479b7f8ff0e6e77018cb.jpg

Nyår 2

Ja, visst! Jag glömde ju informera om det viktigaste samtalet jag hade under nyårsafton i Växjö. Eller ja.. roligaste i alla fall.

Anders och jag satt vid ett av långborden och hade precis ätit upp förrätten då Anders gamla kompis Egge satte sig mitt emot oss (vet inte om stavningen är rätt och minns inte alls vad han hette egentligen. Skulle gissa på Erik...?)

Såhär gick i alla fall konversationen:
Egge: Har Anders berättat om sin mörka hemlighet?
Jag: Anders är rätt mörk hela han.
E: Åh, Anders! jag gillar henne.
Anders såg glad ut.
E: Men jag syftade snarare att Anders höll på med figurrollspel när han var yngre.
J: VA?!
Anders gömmer ansiktet i händerna.
J: Höll Anders på med figurrollspel?
E: Ja, han var till och med riktigt duktig. Var nära att vinna en match.
Jag skrattar. Anders ser ut som han vill gå upp i rök.
J: Det här är ju fantastikst roligt!
E: Jasså?
J: JA! Anders har trackat mig för att jag höll på med något så töntigt som lajv när jag var yngre.
Nu skrattar Egge också.
E: Och så har han själv hållit på med figurrollspel!
Anders skrattar inte alls.

Egge vänder sig till Sofie som är ny flickvän till vännen Johan.
E: Så, Sofie, har Johan berättat att han höll på med figurrollspel när han var yngre?
S: Ja, jag har till och med satt hans gubbar.

Jag vänder mig till Anders.
J: Så när får jag se dina gubbar?
Anders låtsas att han inte hör mig.

Detta gjorde självklart att så fort Egge närmade sig mig och Anders under kvällen var han ju tvungen att börja prata figurrollspel. Härlig kille den där Egge! Eller hur Anders?

Nyår

På nyårsafton begav vi oss (jag och Anders) till Växjö där det var nyår-/25-års/30års-fest. Mycket folk i ett stort hus. Och massa god mat!

Otto (som inte ens heter Otto på riktigt) var ett av födelsedagsbarnen och är den av Anders vänner som jag träffat flest gånger.



Jag och Anders var snyggast på festen! (Eller ja, han var snyggast jag var mer en tjusig accessoar)



När vi sedan ramlade in hos Johan (annan vän till Anders som vi bodde hos) var klockan närmare halv fem på morgonen. Vi stöp i säng...

Några timmar senare vaknade jag av att sängen skakade och att det mullrade utanför. Jag trodde att vi hade en jordbävning och var på väg upp ur sängen. Men Anders höll om mig och viskade att det var lugnt. Det vara bara snö som rasat av taket. MYCKET snö.

När vi senare på eftermiddagen skulle åka hem visade sig att tåget var inställt och att vi fick åka buss istället. En buss. Med en toalett. Dagen efter nyårsafton. Den var snart ockuperad av en herre som inte mådde så bra. Jag som var kissnödig redan när vi lämnade Växjö fick fint hålla mig tills jag kom hem till Anders.. vilket tog 4,5 timmar istället för 3. Yey.

Idag har jag hämtat mina fina missar från Gustav. De verkade lite omtumlade då de klev ur buren i min lägenhet, men nu sussar de sött. Känns skönt att få börja återgå till vardagen. Imorgon ska vi jobba!!!

Jul i bilder

Jag och min kusin under julaftons morgon i ett stall fullt med häster och folk



Syster och kusin visar hur man blir fin på kort!


En häst



Risgrynsgröt fanns för den hungrige



 På juldagen kom systra mi och hennes sambo på besök med nya bäbisen Wilda. Visst är jag fin som moster!



Efter snökaoset klarnade det upp och jag tog en promenad med vovven. Jag kan tycka vad jag vill om hemma... Men vackert är det!


RSS 2.0